Legyél te is Jógafüggő!

Peace Love Jóga

Peace Love Jóga

Nice List

2018. november 21. - T Fésüs Erika

Ha Advent, akkor itt a jó cselekedetek ideje, ami nemcsak a jóga gyakorlók számára bír különös fontossággal. Az adakozás mindig felemeli az embert. Azt is aki kap és azt is aki ad. Íme néhány ötlet, hogyan tehetnénk ezt a valljuk be, sokak számára magánnyal és reménytelenséggel járó időszakot kicsit szebbé, különösebb befektetés nélkül.

ready_to_give_kari-shea-485935-unsplash.jpg1. Add tovább!

Megunt ruháidat, cipőidet, játékaidat add tovább akár Családsegítő Szolgálatokon keresztül, akár karitatív és civil szerveződések és alapítványok segítségével.

2. Dobozoljunk együtt!

A Cipősdoboz Akció 2018-ban is megrendezésre kerül a Magyar Baptista Szeretet Szolgálat szervezésében. 2018. november 30. és december 20. között várják a szeretettel megrakott dobozokat az ország 294 adománypontján. Az adománypontokról, ajándék ötletekről, a doboz követési lehetőségről, illetve az online cipősdoboz készítéséről bővebben a http://ciposdoboz.hu/  weboldalon olvashatsz.

3. Minden kéz számít!

Barátkozol az önkéntesség gondolatával? Az ünnepi ételosztások alkalmával országosan több helyszínen közel 6-7000 adag ételt oszt szét az Ételt az Életért Közhasznú Alapítvány, ahol minden szorgos kéz számít. További információ itt: http://eteltazeletert.hu/

4. Speciális Futárszolgálat

Te is ismersz egyedül élő idős embereket, akiknek nehezére esik a bevásárlás mint fizikálisan, mint érzelmileg az adventi időszakban? Gyakorlatilag az online rendelés házhoz szállítása már óriási segítség, ha még abban is benne vagy, hogy bevállalj egy közös vásárlást, az minden bizonnyal érzelmi támogatást fog nyújtani. A tüzelő összevágásáról, behordásáról és hólapátolásról még nem is beszéltünk.

5. Karácsonyi képeslapok

A saját kézzel készített képeslapoknak számomra különleges értéke van, mert mindent magába foglal: a szeretetet, a gondoskodást és az időt, amit másoknak adhatsz. Olyan, mint egy jól elkészített étel. Ráadásul képeslapot küldeni jó, de kapni még jobb.

6. Az észrevétlen hősök

Az adventi időszak az évnek az az időszaka, mikor a hétköznapokon szinte észrevétlen hőseinknek is kifejezhetjük hálánkat egész éves munkájukért. Egy tábla csoki a postásnak, egy üveg bor a szemétszállítóknak, egy-egy képeslap a háziorvosnak, a tanítónéninek, vagy a legkedvesebb eladónak egy helyi üzletben. Ez az, ami szebbé teszi a világot decemberben.

7. Betlehemes játékok

A Betlehemezés egy egészen különleges hagyományunk és egy fantasztikus lehetőség arra, hogy aki egyedül tölti az ünnepet se érezze magát annyira egyedül. Közösség formáló ereje a közös mulatságnak és éneklésnek vitathatatlan. Énekeljük ki a lelkünket ezen az ünnepen.

8. Nincs saját gyermeked, de szívesen kipróbálnád magad?

Ajánld fel segítséged egy általad ismert kiscsaládosnak, nagycsaládosnak és baby csőszködj egy délutánt. Felejthetetlen élményekben lehet részed.

9. Always time for tea (or coffee - a kávékedvelők kedvéért)

Ugorj be egy általad ismert idős, magányos emberhez egy teára, vagy hívd meg egy beszélgetésre. A magány az évnek ezen időszakában sokkal erőteljesebben érinti az egyedül élőket.

10. Élelmiszerbank Karácsonyi adománygyűjtés

Országszerte, a kijelölt Auchan, Aldi, Metro és Tesco üzletekben kihelyezett gyűjtőpontokon tehetik meg élelmiszer felajánlásaikat 2018. november 23. 15 órától 2018. november 25. 18 óráig.

Az adománygyűjtésről az alábbi linken találsz bővebb információt.  

https://www.elelmiszerbank.hu/hu/projektjeink/karacsonyi_adomanygyujtes.html

11. Tegyük a gyerekeket az adakozás részesévé 

Közösen válogassuk ki a plüssjátékokat és készítsünk képeslapot egy kedves idős embernek, akár minden napra juthat egy "jócselekedet" program, amin keresztül a gyermek is példamutatóvá válik a közösség számára, amelyhez tartozik.

12. Az igazi ajándék az, ha adhatunk.

 Van itt még valami, egy hihetetlenül egyszerű módja, annak, hogy kifejezzük törődésünket ismerősnek és ismeretlennek egyaránt. Adj vért! Az önkéntes véradók száma általában csökken az év ezen időszakában, ezért is fontos, hogy a Vérellátók felkészülését elősegítsük. Még több információt a www.veradas.hu, illetve a https://www.veradas.hu/hirek/a-legjobb-karacsonyi-ajandek-veradas weboldalakon olvashatsz.

Ne feledd: minden csepp szeretet számít!

Namaste.

YogaPants

 

 *A kép forrása: kari-shea-485935-unsplash

 

 

 

 

       

 

   

  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://yoga-journey.blog.hu/api/trackback/id/tr5614383270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása