Legyél te is Jógafüggő!

Peace Love Jóga

Peace Love Jóga

A jóga spirituális eszköztára

Kino MacGregor írása

2020. október 10. - T Fésüs Erika

Az alábbi írás az angol nyelvű OM Magazin 109. számában jelent meg 2020. szeptemberében. Vettem a bátorságot és lefordítottam Nektek. Olvassátok szeretettel és vigyétek azt, amire éppen szükségetek van.

tj-holowaychuk-1eymue_awdw-unsplash.jpg

Az élet egy utazás, mondják és talán kaland is. Mindannyiunknak megvan a lehetősége, hogy szerepet játszunk életünk hatalmas történetében. Mi döntjük el, hogy a hős, az áldozat, vagy egy második karakter szerepét játsszuk el. Saját gondolataink, magatartásunk - tudatosan vagy tudat alatt - irányítja és határozza meg a cselekményt. 

Az iskolák és a társadalmilag elfogadott oktatási intézmények felkészítenek minket a külső világra, de nincsen olyan oktatási rendszer, ami az ember belső világával foglalkozna. Azt mondják nekünk, hogy légy több, érj el többet és fogadd el azt a nézetet, miszerint a több az jobb. A boldogság, amiről beszélnek a távolban dereng és a béke, aminek megteremtésére törekszünk csak egy hóbortos ötletnek tűnik sokszor. A napi mókuskerék a kiábrándultság, csalódottság, depresszió és szorongás érzését kelti és a mentális problémák egyre csak szaporodnak. De van kiút.

Az ősi spirituális keresők megtalálták a tartós lelki boldogság és belső béke titkát. Az olyan ősi hagyományok, mint például a jóga és meditáció rengeteg értékes és gyakorlati információt tartalmaznak, melyek képesek a jó minőségébe fordítani az életed.

A spirituális ösvény során minden egyes megtanult lecke maga a kulcs, mely ajtót nyit a tudatosság új szintjére. Amint úgy döntesz, hogy elindulsz a lelki úton, egy vadonatúj, önmagadban addig feltáratlan területre érkezel. Egy új irány nyilvánul meg előtted, melynek során újraformálod magad, mégpedig saját élettörténeted hősévé. A lelki út radikálisan programozza újra az elmét és meggyógyítja a testet.

A jóga a test, az elme és a lélek kézikönyve, mely ezer éves empirikus bizonyítékból származik. Olyan, mint egy GPS rendszer, ami arra hivatott, hogy navigáljon mikor eltévedsz. A jóga tanításaival egy spirituális eszköztárat kaptál, ami tökéletesen arra szolgál, hogy elvezessen téged  a belső világodba. Az igazi titok az, hogyha egyszer elsajátítod a boldogság és a béke megteremtésének módját a saját elmédben, akkor külső világod automatikusan megváltozik, hogy megfeleljen ennek az új belső állapotnak. 

Ahhoz, hogy megtaláld ezt a titkot, nem szükséges, hogy mester fokon nyakatekert pózokba vágd magad (de megteheted, hogyha ezt szeretnéd). Nem szükséges, hogy órákon keresztül meditálj a hegytetőn (de megteheted, ezt is hogyha szeretnéd). Nem számít az sem, hogy mi a vallási meggyőződésed, hiszen - függetlenül mindettől - a jóga tanítások végigvezetnek az úton minden egyes tanítványt/gyakorlót egy boldogabb és békésebb élet felé.

A jóga pózok felfedik az univerzum egyetemes törvényének intelligenciáját, melyek minden egyes emberre alkalmazhatók. 

A jóga ígérete nem más, mint az ember mentális, szellemi és fizikai rendszerének szükségszerű frissítése. A jóga útmutatást ad az összes forgalmi dugóban, kitérőben és építkezési projektben, melyek elkerülhetetlenül megjelennek majd az ösvényen.

Amit tenned kell, hogy elkezd és gyakorolj.

Kino MacGregor nemzetközi Ashtanga Jóga Oktató, szerződ, előadó, alapítója az Omstars (omstars.com) online jóga platformnak. 

A kép forrása: www.unsplash.com (tj-holowaychuk-1EYMue_AwDw-unsplash)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://yoga-journey.blog.hu/api/trackback/id/tr614366669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása