Legyél te is Jógafüggő!

Peace Love Jóga

Peace Love Jóga

Ma van a Gyermekek Világnapja

...avagy a rácsodálkozás világnapja

2020. november 20. - T Fésüs Erika

Ha valamiről, akkor erről tudok mesélni. Négy gyermeket nevelünk férjemmel, elsőszülöttünk nemsokára 15 éves, a többiek 14-12-12, szóval zajlik az élet. Néha rácsodálkozunk: MÉG MINDIG VAN MIT TANULNUNK. Legnagyobb álruhás tanítómestereink a gyermekeink.

tk-hammonds-qjdkjrtednw-unsplash.jpg

A kép forrása: tk-hammonds-qJDkJRTedNw-unsplash

Emlékszem amikor megszülettek egymás után, mint az orgonasípok. Soha nem gondolkodtunk azon, hogy hogyan fogjuk menedzselni a gyermekeinket, úgy hogy mindegyiknek normális szülője tudjunk lenni és maradni egy nehezebb nap után.

Nem azt mondom, hogy tökéletesen csináljuk, de a gyermeknevelést nem is lehet tökéletesen csinálni. Mindig azt mondtam, hogy a gyereknevelésben az a szép, hogy mindenki a saját esze szerint ronthatja el. Gondoljatok bele 6 különböző ember temperamentumát összehangolni egy családban, úgy hogy közben senki ne kapjon ideg összeroppanást. És ebből a 6 emberből 2 felnőtt, tehát már kevésbé gyúrhatóak, formálhatóak személyiségileg. Gondoljuk mi! De mit gondol a gyermek? Ő nem gondol, hanem érez. Érzi az életet, rácsodálkozik a tizenegyedik pocsolyában is a tükörképére, amikor te már mennél haza. Ő azért érkezett, hogy meggyúrjon, emberré formáljon, kihozza belőled a lehetőségekhez mérten a legjobbat. 

ben-wicks-idctsz-inhi-unsplash_gyermek_2.jpg

Kép forrása: ben-wicks-iDCtsz-INHI-unsplash 

A gyermek gyermeklétének első felében türelmet tanít a szülőnek. Aztán a kiskamasz, tinédzserkor tájékán jön az igazi próbatétel: a bizalom próbája. Gyerekek! Nagyon nehéz! Itt nem csak arról van szó, hogy Te megbízol-e a gyermekedben, hanem arról is, hogy képes vagy-e elfogadni azt a bizalmat, amit a gyermeked az irányodba érez és támaszt egyes helyzetben. Egyszer csak olyan szituációkba érkezel, amikben nincs más út csak a végtelen szeretet. Rájöttem, hogy a szeretetnek igenis vannak fokozatai: amikor már úgy gondolod, hogy nincs benned több, mindent kiadtál magadból, akkor gyermeked ki fogja belőled hozni a pluszt, amire éppen az adott helyzetben mindenkinek szüksége van. Amennyiben kiálltátok a próbatételt, a következő szintre léphettek. Hála érte!

anna-kolosyuk-4r6pg0iq5iu-unsplash_gyermek.jpg

A kép forrása: anna-kolosyuk-4R6pg0Iq5IU-unsplas

A tisztaság, a kíváncsiság és a tudás, amivel a gyermek megérkezik egy családba tiszteletet érdemel a világtól. Ez a tisztelet, amit mi felnőttek hajlamosak vagyunk elfelejteni, esetleg néha sárba taposni a hétköznapokon. A gyermeki lélek ártatlansága és a rácsodálkozás az, ami képes formálni nem csak egy családi közösséget, de az emberiség jövőjét is egészen addig míg azt be nem szennyezi az anyag. Egy gyermek álma a mi jövőnk is.

Ez az a tisztelet, amiről a mai nap szól. A gyermekek joga egy békés, tiszta, egészséges és boldog élethez.  

larm-rmah-aeatunvneik-unsplash_gyermek_4.jpg

A kép forrása: larm-rmah-AEaTUnvneik-unsplash 

Szeretettel:

Erika

 

A bejegyzés trackback címe:

https://yoga-journey.blog.hu/api/trackback/id/tr6016292192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása